Preskoči na sadržaj

Često postavljena pitanja

Koji su koraci opremanja senzornih soba?

Javite nam se putem kontakt forme, na info@inc.hr ili nas nazovite na broj (051) 587 296.

Inicijalni razgovor – s našim stručnim timom razmjenjuju se ključne informacije o namjeni prostora, najčešćim dijagnozama korisnika te karakteristikama postojećeg prostora.

Besplatna izrada idejnog rješenja – naš stručni tim dizajnira prostor potpuno prilagođen korisnicima i djelatnicima ustanove. Instalacija – naši certificirani tehničari vrše instalaciju u vašoj ustanovi popraćenu tehničkom edukacijom o pravilnom rukovanju i održavanju svih isporučenih elemenata.

Dodatne usluge – naš tim stoji na raspolaganju za sve dodatne zahtjeve projekta kao što su pripreme planova električnih instalacija,
dodatne projektne dokumentacije, specifikacija opreme te popratnih edukacija. 

Za više informacija o opremanju senzornih soba kliknite TU :)

Koliko traje projekt opremanja senzornih soba?

Projektno rješenje i troškovnik opremanja izrađuju se u roku 7-14 radnih dana od inicijalnog razgovora. Isporuka standardnih elemenata se vrši unutar 30 dana, dok se opremanje cjelokupnog kabineta s elementima izrađenim po mjeri isporučuju i instaliraju unutar 60 dana.  

Koliko koštaju senzorne sobe?

Cijene senzornih soba prvenstveno ovise o odabranim elementima sobe. Dodatni faktori koji utječu na izbor elemenata, a time i na cijenu senzorne sobe su:

  • kvadratura prostora  
  • tip senzorne sobe (Snoezelen/kabinet za senzornu integraciju)
  • visokotehnološki elementi
  • oblaganje prostora strunjačama 
  • potreba za izradom specijaliziranih konstrukcija po mjeri (npr. izrada greda za stropove bez adekvatnog sidrišta za ljuljačke) 
  • količina elemenata rađenih po mjeri
  • dodatne adaptacije prostora

Cijene opremanja Snoezelen sobe ili kabineta za senzornu integraciju kreću se u rasponu od 50.000,00 kn pa sve do 300.000,00 kn za visokotehnološke projekte. 

Je li moguće nadograditi postojeći kabinet?

Nadogradnja postojećih kabineta može se izvršiti implementacijom novih elemenata prostora poput multisenzornog Snoezelen kutka s mjehurićima ili bazena s lopticama gdje se znatno mijenja raspored postojećeg kabineta. 

Kako ćemo održavati i servisirati opremu?

Po završetku instalacije INC provodi tehničku edukaciju o pravilnom rukovanju i održavanju svih isporučenih elemenata. Naša oprema dolazi s garancijom i stručnim timom tehničara koji stoji na raspolaganju svim našim klijentima. 

Koja je razlika između Snoezelen (čitaj: snuzlen) soba i kabineta senzorne integracije?

Snoezelen soba je senzorna soba namijenjena opuštanju i pasivnom istraživanju te je najčešće namijenjena korisnicima s demencijama, višestrukim teškoćama, poremećajima u ponašanju i mentalnom zdravlju te korisnicima starije životne dobi. Najčešći elementi koji se koriste u opremanju su tuba s mjehurićima, vodeni glazbeni krevet, LED lampice i svjetla, interaktivni paneli, taktilni paneli, projektor…

Kabinet za senzornu integraciju je senzorna soba namijenjena provedbi terapije senzorne integracije. Prostor je postavljen na način da potiče aktivno istraživanje, a najčešći korisnici su djeca s poremećajem iz spektra autizma, ADHD-om, motoričkim teškoćama ili specifičnim teškoćama učenja. Najčešći elementi koji se koriste u opremanju su: tobogan, bazen s lopticama, švedske ljestve, strunjače raznih oblika i tekstura, trampolin… 

Što radi edukacijski rehabilitator u INC-u?

Edukacijski rehabilitator u INC-u provodi terapiju senzorne integracije namijenjenu mališanima sa senzoričkim teškoćama. Najčešće se radi o korisnicima s poremećajima iz spektra autizma, ADHD-om, motoričkim teškoćama, specifičnim teškoćama učenja ili poremećajima u ponašanju. Edukacijski rehabilitator unaprijed planira korištenje svakog pojedinog elementa naših kabineta te prilagođava aktivnosti ovisno o sposobnostima i potrebama mališana u svrhu razvoja senzoričkih, motoričkih i spoznajnih vještina. 

Kada se najranije javiti edukacijskom rehabilitatoru?

Poželjno je javiti se kod prvih znakova teškoća u razvoju mališana. 

Kako funkcioniraju terapije?

Sve informacije možete pronaći OVDJE :)

Mogu li kod vas kupovati kao fizička osoba?

Naravno! Proizvodi su dostupni na našem WEBSHOPU :)