Preskoči na sadržaj
MOLIMO ZA STRPLJENJE - U TIJEKU SU IZMJENE NA STRANICI! UPITE ZAPRIMAMO NA WEBSHOP@INC.HR

Kako koristiti: Jednostavne komunikatore

Jednostavni komunikatori mehanički su uređaji koji putem reproduciranja snimljenih glasova potiču mališane na komunikaciju i izravno utječu na širenje vokabulara. Iznimno su jednostavni za korištenje i idealni su alati za učionice i timski rad, a često se koriste u cilju vježbanja izgovora, imenovanja i opisivanja sličica raznih predmeta, učenje osnovnih matematičkih funkcija, učenje abecede, pričanje priča, pjevanje pjesmica, autodiktata i slično. Jednostavne komunikatore možete pronaći u našoj trgovini pod filterom „asistivna“ :)


Aktivnosti za korištenje 

Postavite komunikatore na određene pozicije lako dostupne mališanima. Prilikom jutarnjeg spremanja (tuširanja, češljanja, pranja zubića...) potaknite ih da pritisnu gumbiće prije svakog odrađenog koraka i snime dijelove jutarnje rutine.


Na komunikatore nasnimite upute za vezanje cipela, redoslijed oblačenja i ostale jednostavne svakodnevne aktivnosti za koje želite da mališani usvoje. 


Stavite 2 gumba na hladnjak. Na jedan stavite sličicu koja predstavlja piće, na drugi sličicu koja predstavlja hranu. Mališani imaju zadatak odabrati gumb sukladno svojim potrebama.


Snimite odbrojavanje i koristite ga prilikom raznih aktivnosti igranja kao što su puštanje balona, „letenje“ papirnatih aviončića i slično.


Odaberite slikovnicu ili knjigu s ponavljajućim izrazom. Potaknite mališana da snimi glas na gumbić i dopustite mu da ga pritisne kada se riječ pojavi u priči.


Snimite „Pročitaj sljedeću stranicu“ kako bi mališan mogao reći kada je spreman za nastavak priče.


Snimite „Ja sam na redu“, „Ti si na redu“, „Bez varanja“ za korištenje tijekom igranja društvenih igara.


Snimite „Trebam pomoć“, „Želim malo pažnje“ ili slične izraze koji će pomoći vašem mališanu u situacijama koje mu izazivaju frustracije ili nelagodu.

Idi na vrh Vrh