Preskoči na sadržaj

Uvjeti kupovine

UVJETI KUPOVINE

OPĆE ODREDBE

Internetska trgovina www.inc.hr je u vlasništvu tvrtke INC d.o.o. (u daljnjem tekstu Prodavatelj).
Prodavatelj omogućuje korištenje usluga i sadržaja internetske stranice www.inc.hr koje su regulirane ovim Uvjetima kupovine.


OSNOVNI POJMOVI

Prodavatelj proizvoda je INC d.o.o., Marinići 27A, 51216 Viškovo, a Kupac je fizička ili pravna osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni elektronski formular narudžbe i pošalje ga Prodavatelju. Ukoliko su u podacima o Kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se Kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom Kupca. 


OSOBNI PODACI 

Za valjanu narudžbu proizvoda, osoba koja popunjava narudžbu mora biti starija od 18 godina (poslovna sposobnost). Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu ovih Uvjeta kupnje te iste može promijeniti bez prethodne najave, ali se obvezuje obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adresa koje su isti upisali prilikom registracije. Sve eventualne promjene primijenit će se na korištenje www.inc.hr stranica. 


NARUDŽBA I PLAĆANJE

Proizvodi se naručuju odabirom, korištenjem menija i popunjavanjem vrlo jednostavno elektronskog formulara na INC internetskoj trgovini. Kupac može naručiti i kupiti proizvod kao registrirani ili neregistrirani korisnik. Proizvod se smatra naručenim kada Kupac prođe cijeli postupak narudžbe. 

Kupac naručene proizvode može platiti na sljedeće načine:

  1. E-bankingom
  2. Općom uplatom (transakcijsko plaćanje)
  3. Pouzećem u gotovini bez dodatnih troškova za Kupca

Narudžba se smatra zaprimljenom u slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatom i pouzećem – u trenutku kada Prodavatelj elektroničkim putem zaprimi narudžbu.

Prodavatelj zadržava pravo onemogućiti kupcu plaćanje pouzećem ukoliko pretpostavi kako Kupac ne namjerava platiti robu prilikom dostave, u tom slučaju će istom Kupcu biti ponuđeno plaćanje općom uplatnicom (na transakcijski račun).

U trenutku kada je narudžba zaprimljena, Prodavatelj će elektronskim putem u obliku e-maila obavijestiti Kupca o tome da je narudžba zaprimljena odnosno da je proizvod uspješno naručen. Ukoliko Kupac ne dobije obavijest iz prethodnog stavka, sugerira se provjeriti:

  1. Je li poruka u Junk/Spam folderu
  2. Je li mailbox pun
  3. Nalaze li se artikli u košarici nakon prijave na stranicu www.inc.hr, a ukoliko artikli nisu vidljivi u košarici, potrebno je ponoviti proces naručivanja

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, ugovor se smatra sklopljenim u trenutku kada Prodavatelj zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen. Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran e-banking ili opća uplatnica, Prodavatelj se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana, ne uključujući subotu. Nakon isteka 3 radna dana od primitka narudžbe, Prodavatelj ne jamči za raspoloživost proizvoda.

Plaćanje pouzećem vrši se isključivo u gotovini, dostavljaču prilikom same isporuke na navedenu adresu. U slučaju da primatelj nije u mogućnosti zaprimiti pošiljku na definiranoj dostavnoj adresi u trenutku dostave, dostavljač ostavlja obavijest o prispijeću pošiljke.

U slučaju da Kupac naruči robu pouzećem i odbije je primiti (materijalna oštećenja isključena), Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.


PROIZVODI I RASPOLOŽIVOST

Podaci o proizvodima na www.inc.hr sačinjeni su temeljem baze podataka koju je Prodavatelj zaprimio od proizvođača i dobavljača proizvoda.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te ne moraju uvijek i u svim detaljima odgovarati proizvodima koji su predmet narudžbe. Prodavatelj posebno ističe da vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih kupac vidi na zaslonu i sl.

U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda – ne radi se o nedostatku proizvoda.

Podaci o proizvodima (opis proizvoda, cijena i dr.) prikazani na stranicama www.inc.hr podložni su greškama u prikazu, nepravilnostima u radu aplikacije, drugim tehničkim nepravilnostima, tipografskim pogreškama i sl. U slučaju očitih pogrešaka ili neispravnosti u pogledu podataka o proizvodima prikazanih na www.inc.hr, Prodavatelj zadržava pravo jednostrano raskinuti ugovor.

Predmet narudžbe mogu biti samo proizvodi za koje je u narudžbi naznačeno da su raspoloživi na skladištu. 


CIJENE PROIZVODA

Cijene proizvoda i cijene dostave izražene su u kunama i eurima te je u istima sadržan pripadajući PDV. Prodavatelj se obvezuje jasno, vidljivo i čitko istaknuti iznos maloprodajne cijene sukladno članku 7. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14). 

U slučaju plaćanja e-bankingom i općom uplatnicom, troškovi uplate i/ili međubankarske transakcije nisu uključene u cijenu proizvoda.

Prodavatelj je ovlašten mijenjati cijene bez prethodne obavijesti kao što je ovlašten bez prethodne obavijesti mijenjati cijene isključivo za Online kupovinu.

Prodavatelj je ovlašten u svakom trenutku odrediti rasprodaju, dnevne ili tjedne akcijske prodaje za pojedini Proizvod, grupu Proizvoda i/ili za sve Proizvode po cijeni koja je niža od cijene proizvoda u redovnoj prodaji ili po posebnim uvjetima koji će biti jasno naznačeni na ovim internet stranicama, te se isto obvezuje jasno vidljivo i čitljivo označiti i navesti duljinu trajanja akcijske prodaje i posebne ponude. 

Nakon isteka roka akcijske prodaje ili posebne ponude, neće se primati narudžbe po uvjetima koji se odnose na akcijsku prodaju kojoj je istekao rok.


IZDAVANJE R1 RAČUNA

R1 račun izdaje se i šalje kurirskom službom zajedno s proizvodima ili putem sustava e-računa. Kupac je dužan unijeti potrebne podatke prilikom naručivanja i napomenu je li potrebno izdati e-račun.


DOSTAVA

INC d.o.o. šalje pakete na cijelom području Republike Hrvatske. Dostava se obavlja putem dostavne službe DPD te se ista naplaćuje. Cijena dostave iznosi 35,00 kn/4,65 EUR na području Republike Hrvatske uključujući i otoke. Poštarina na narudžbe iznad 500,00 kn/66,36 EUR je besplatna.

Sve narudžbe će biti obrađene i pripremljene za isporuku unutar 1 radnog dana od potvrde narudžbe (osim u izvanrednim situacijama za koje će obavijest biti navedena na www.inc.hr). Kupac će zaprimiti obavijest o slanju paketa. Naknadna izmjena podataka za dostavu nije moguća. Ukoliko paket s naručenim proizvodima ne stigne u očekivanom periodu (2-4* radnih dana od dana potvrde narudžbe), pošaljite nam mail na info@inc.hr kako bismo poduzeli potrebne mjere.

U slučaju da Kupac naruči robu i odbije je primiti (materijalna oštećenja isključena), Prodavatelj ima pravo tražiti od Kupca nadoknadu poštanskih i vlastitih manipulativnih troškova.

*OVDJE se nalazi popis mjesta u koje dostavna služba DPD ne vrši redovnu dostavu.


POVRAT – JEDNOSTRANI RASKID UGOVORA

Kupac ima pravo na povrat proizvoda bez dodatnog objašnjenja (jednostrani raskid ugovora) u roku 14 dana od dana preuzimanja paketa. 

Obavijest o povratu Kupac šalje pismenim putem na mail adresu webshop@inc.hr gdje navodi podatke o narudžbi i proizvodu kojeg želi vratiti te podatke za povrat sredstava (IBAN).

Nakon slanja obavijesti o povratu počinje teći 14 dnevni rok u kojem je Kupac dužan vratiti proizvod na adresu INC d.o.o., Marinići 27A, 51216 Viškovo s naznakom „Webshop prodaja“.

Proizvod mora biti neupotrebljavan, neoštećen i u originalnoj ambalaži, dodatno omotan i zaštićen.

Troškove povrata proizvoda snosi Kupac. Za vraćene proizvode Prodavatelj ne preuzima pošiljke s plaćanjem poštarine pouzećem.

Prodavatelj će izvršiti povrat sredstava u roku 8 radnih dana od dana primitka vraćenog proizvoda po odobrenom povratu. U slučaju povrata sredstava, Prodavatelj će Kupcu vratiti uplaćeni iznos kupoprodaje, ali ne i dodatne troškove (dostava i sl.) koji su proizašli iz kupoprodaje.


MATERIJALNI NEDOSTACI PROIZVODA

INC odgovara za materijalne nedostatke na proizvodima koje prodaje na svojim stranicama, sukladno zakonskim propisima Republike Hrvatske, a posebice Zakonu o obveznim odnosima.

Naručeni proizvodi pakirani su na način da se uobičajenom manipulacijom u transportu/dostavi ne oštete. U slučaju da je pošiljka oštećena u transportu, takva su oštećenja vidljiva pri preuzimanju pošiljke te u tom slučaju sugeriramo da pošiljku kupac ne preuzima. Molimo kupce da nas kontaktiraju kako bismo u što kraćem roku provjerili stanje pošiljke i poslali novu.

U slučaju vidljivog nedostatka proizvoda kod preuzimanja pošiljke, kupac nije dužan dopremljeni proizvod preuzeti, odnosno može odbiti primitak. Smatra se da proizvodi koji su uredno zaprimljeni od strane kupca nisu imali vidljivi nedostatak.

Pri primitku robe, provjera ispravnosti narudžbe ovisi o kupcu, te je kupac dužan da usporedi primljene artikle s računom, a ukoliko nešto nedostaje dužan je u roku od osam dana uputiti pisani prigovor INC jer se naknadne reklamacije neće uvažavati.

Odbijanjem primitka, dostavna služba će pošiljku vratiti INC, uz napomenu da pošiljka sadrži nedostatak.

Ukoliko proizvod ima skriveni nedostatak (onaj nedostatak koji se nije mogao otkriti uobičajenim pregledom prilikom preuzimanja stvari), što kupac utvrdi po otvaranju proizvoda – kupac ima pravo na popravak, zamjenu ili povrat uplaćenog iznosa.


POVRAT – REKLAMACIJA 

Ukoliko je Kupac zaprimio oštećen ili neispravan proizvod (ili se proizvod prilikom korištenja neočekivano i neprimjereno oštetio), Kupac je dužan poslati obavijest o reklamaciji pismenim putem na mail adresu webshop@inc.hr gdje navodi podatke o narudžbi i oštećenom proizvodu te fotografiju oštećenja. 

Prodavatelj organizira prikup oštećenog proizvoda o svom trošku te proslijeđuje proizvod u reklamacijski odjel koji ocjenjuje opravdanost reklamacije. Proizvod mora biti zapakiran u originalnu ambalažu te dodatno omotan i zaštićen.

O rješenju reklamacije i daljnjim koracima Kupac će biti obaviješten u roku 15 dana od dana primitka reklamacije. Moguća rješenja su povrat cjelokupnog iznosa narudžbe, popravak ili zamjena proizvoda.

INC d.o.o. odgovara za skrivene nedostatke proizvoda, no ne odgovara za oštećenja nastala lošim rukovanjem.


PRIMJENA UVJETA KUPOVINE

Korištenjem usluga www.inc.hr online trgovine prihvaćate ove Uvjete kupnje.

Ako niste suglasni s uvjetima, nemojte koristiti ove stranice niti putem njih naručivati proizvode.

Prodavatelj ne odgovara za eventualnu štetu nastalu korištenjem ove internet stranice te korištenjem informacija s ove internet stranice u svrhe koje izlaze izvan okvira njihove predviđene namjene. 


IZJAVA O ZAŠTITI I PRIKUPLJANJU OSOBNIH PODATAKA I NJIHOVOM KORIŠTENJU

INC d.o.o. kao vlasnik ovih Internet stranica i Internetske trgovine vrlo ozbiljno shvaća zaštitu Vaših osobnih podataka.

Sukladno Uredbi (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Službeni list Europske unije L 119, 4.5.2016., str. 1., u daljnjem tekstu: Opća uredba o zaštiti podataka – GDPR), koja je u punoj primjeni od dana 25. svibnja 2018. godine u Republici Hrvatskoj i svim zemljama članicama Europske unije, kao i Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (Narodne novine broj 42/18, u daljnjem tekstu: Zakon) odnosno sukladno pravnom okviru zaštite osobnih podataka u Republici Hrvatskoj i Europskoj uniji te najboljoj europskoj praksi, tvrtka INC d.o.o., Marinići 27A, 51216 Viškovo, OIB: 32652482960, Vlasnici: Alen Guštin, Antonia Žmikić, Edis Tabaković, Osoba ovlaštena za zastupanje: Edis Tabaković se obvezuje da neće zloupotrebljavati osobne podatke iz obrasca narudžbe i ostalih kontakt formi, niti ih prosljeđivati trećim stranama i svojim poslovnim partnerima te je izradila ovu Izjavu o privatnosti i sigurnosti. 

Izjava o privatnosti i sigurnosti je jednostrano obvezujući pravni akt zasnovan na temeljnim načelima u obradi osobnih podataka, kojim se regulira koji podaci korisnika i/ili kupaca se prikupljaju, na koji način se takvi podaci obrađuju, u koje se svrhe upotrebljavaju. Izjava o privatnosti i sigurnosti ujedno upoznaje korisnike usluga i/ili kupce s njihovim pravima u prikupljanju i daljnjoj obradi osobnih podataka, sve u svrhu zaštite njihove privatnosti u širem smislu. 

Izjava o privatnosti i sigurnosti temelji se na sljedećim načelima obrade osobnih podataka – načelu zakonitosti, transparentnosti i najbolje prakse, načelu ograničene obrade i smanjenju količine podataka, načelu točnosti i potpunosti osobnih podataka, načelu ograničene pohrane, načelu cjelovitosti i povjerljivosti podataka, načelu odgovornosti, načelu povjerenja i poštene obrade, načelu oportunosti (svrhe obrade), načelu obrade u neimenovanom (anonimiziranom) obliku. 

Izjava o privatnosti i sigurnosti se primjenjuje na sve usluge koje nudi tvrtka INC d.o.o., pri čemu je cilj Izjave na jasan i transparentan način upoznati korisnike i/ili kupce s postupcima obrade njihovih osobnih podataka i njihovim pravima. Prije svega, korisnici i/ili kupci mogu se u svakom trenutku obratiti tvrtki INC d.o.o. sa zahtjevom za izmjenu ili dopunu i/ili ažuriranje podataka koji se na njih odnose, kao i sa zahtjevom za očitovanje o tome u koje svrhe žele ili ne žele da se njihovi podaci obrađuju. 


Za obradu osobnih podataka odgovorna je tvrtka INC d.o.o., Marinići 27A, 51216 Viškovo, OIB: 32652482960.

Administrator obrade podataka: Antonia Žmikić, antonia@inc.hr.

Osobnim podacima smatraju se svi podaci kojima se utvrđuje identitet kupca, a prikupljamo sljedeće osobne podatke koje deklariramo kao osnovne osobne podatke:

–   Ime i prezime
–   Adresa stanovanja (mjesto i grad)
–   Kontakt broj telefona
–   Kontakt e-mail
–   Pravne podatke tvrtke ukoliko kupac potražuje R1 račun

Navedene osobne podatke tvrtka INC d.o.o. obrađuje i arhivira u svome sjedištu koje je navedeno u ovoj Izjavi, u Republici Hrvatskoj.

Izričito i isključivo NE PRIKUPLJAMO sljedeće osobne podatke:

–   OIB fizičke osobe
–   Datum rođenja
–   Spol
–   Ostale podatke iz osobne iskaznice fizičke osobe
–   Podatke o bankovnom računu i broju kreditne/debitne kartice fizičkih osoba
–   Podatke o navikama korisnika, odnosno kupaca

INC d.o.o. neće dostavljati niti razotkriti osobne podatke kupca trećoj osobi, osim u slučajevima u kojima tako izričito propisuje zakon te u slučajevima kada je to potrebno za ispunjenje pravnih obveza te u slučajevima upisa podataka za potrebe dostave robe kupcu koji je naručio opremu. Svi podaci o kupcima se strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici tvrtke INC d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti svojih korisnika i kupaca.

INC  d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca na način da prikuplja samo osnovne podatke o kupcima koji su nužni za ispunjenje obveza/narudžbi, koji su navedeni.

Podatke koji se pristupom na internet stranicu automatski bilježe, a nisu osobni podaci (vrste pretraživača, broj posjeta, vrijeme provedeno na stranicama i sl.) INC d.o.o. ima pravo koristiti isključivo radi ocjene posjećenosti internet stranice i radi poboljšanja njenog sadržaja i funkcionalnosti, a ne uključuju nikakav oblik osobnih podataka.

U slučaju promjene bilo kojeg od osobnih podataka koji se evidentiraju prilikom registracije, kupac je dužan o promjeni obavijestiti tvrtku INC d.o.o. 

U slučaju ne prijavljenih promjena unesenih podataka, INC d.o.o. ne odgovara za bilo kakve nedostatke u pogledu narudžbe, odnosno isporuke proizvoda.


PRIGOVOR

Sukladno čl. 10. st. 1.-3. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), obavještavamo korisnike da pisani prigovor kojim iznose svoje nezadovoljstvo u odnosu na kupljeni proizvod ili pruženu uslugu mogu dostaviti poštanskim putem na adresu:

INC d.o.o., Marinići 27A, 51216 Viškovo ili poslati putem e-maila na: info@inc.hr

Sukladno čl. 10. st. 5. Zakona o zaštiti potrošača (NN 41/14), na Vaš pisani prigovor očitovat ćemo se odgovorom u pisanom obliku najkasnije 15 dana od dana primitka Vašeg prigovora. 

U pisanom prigovoru molimo napišite Vaše ime i prezime, te adresu za dostavu odgovora.


REGISTRACIJA

Kupac snosi odgovornost za točnost i potpunost unesenih podataka prilikom registracije. Ukoliko dođe do promjene podataka unesenih prilikom registracije, Kupac je dužan ažurirati korisnički račun.


IZMJENE

Prodavatelj zadržava pravo na izmjenu ovih uvjeta i pravila te isključuje svoju odgovornost za moguće posljedice takvih izmjena i obvezuje se obavijestiti sve registrirane korisnike putem e-mail adrese koje su upisali prilikom registracije.


ZAVRŠNE ODREDBE

Prihvaćanjem ovih uvjeta kupnje, kupac pristaje na odredbe ovih uvjeta te prihvaća da oni čine sastavni dio ugovora o kupnji proizvoda sa stranica www.inc.hr.